Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2017 20:54 - Румъния, Балканите и Света СКОЧИХА СРЕЩУ Робията на Глобализма! САМО БЪЛГАРИЯ СПИ! Вижте Защо:
Автор: tenko1958 Категория: Политика   
Прочетен: 1486 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Над половин милион души излязоха снощи по площадите в Румъния, където за шести пореден ден яростно протестират.

Румънския народ скочи като един да поиска оставката на премиера Сорин Гриндяну за това, че правителството му реши да намали присъдите на осъдените за злоупотреба със служебно положение. След крутите закони срещу корупцията, които Румъния прие и вкара в затвора десетки политици, премиерът Гриндяну се опита да ги отмени в посока – на наказателно преследване да подлежат само тези, които са нанесли на държавата щети по-големи от 200 000 леи (около 44 000 евро).

image

Това са най-масовите антиправителствени протести от 1989 г. и за няколко дни успяха да накарат новото румънско правителство да оттегли приетото решение. Въпреки това хората не се прибраха по домовете си, а продължиха да протестират с настояване премиерът да подаде оставка.

Румънското общество е изключително чувствително към политическата корупция, нагледали са се на политици, които крадат безнаказано. Затова преди 3 години приеха закон, който вкарва в затвора всеки, посегнал на държавни пари, независимо на каква стойност са те.
И сега там чиновниците наистина не смеят да крадат.

В Румъния протестират! А какво се случи по същото време в България?!

Около 20 души излязоха на протест пред румънското консулство в София в знак на съпричастност с бунтуващите се в Букурещ. От тях 15 бяха румънци… и петима българи!

image

Светът и Балканите скочиха на борба срещу неолибералната глобална олигархия и нейните анти-национални закони, които тласкат държавите и техните народи към робство. Стачкуват в Румъния, стачкуват в Гърция, стачкуват в Македония… само провинциалния български еснафлък спи 27 годишен кротък сън и никой не може да го събуди.

Но това си има своето обяснение:

Българите са съгласни с корупцията! Те я считат за нещо нормално. Това е извод на няколко международни агенции и на Евростат, не наш!

Христо Бисеров скрива няколко милиона левове от ДДС, съдът го оправдава… народът мълчи!

Доган прибира от „Цанков камък“ крупна сума, равняваща се на пенсиите на всички старци в България за 1 година- народът удря няколко псувни във форумите… и толкова!

Делян Пеевски изкупува всички вестници в страната, прави цяла медийна империя, оттегля се проформа, печели обществена поръчка за строителството на магистрала „Хемус“, в съдружие с премиера Борисов фалира КТБ и разграбва парите, дере хората с монополните си „ЛаФки“, организира лотария, от която лапа десетки милиони всяка седмица… А народът какво прави?! Тича да търка билетчета с надеждата да удари големия джакпот от… 5 000 лева! И така налива още пари в гушата му.

Държавни чиновници масово крадат пари, като сключват договори с фирмите на родителите си или първите си братовчеди – мъртва тишина!

image

Борисов взима милиарди от еврофондовете, наема фирмата на Черепа да строи магистрали, при първия сняг асфалтът се разкапва… и никой, ама никой не протестира. Същия хубостник санира в несвяст- след което тавани протичат, стени падат, половината пари отиват в джоба на наши хора герберчета… но на никого не му пука.

Москов върти мръсен бизнес с ваксини на гърба на децата ни

Страната е залята от наркотици и контрабандни цигари! А властта какво прави? От време на време показно хваща някой митничар, колкото само после да го пусне…

Да изброяваме ли всички далавери?

И нужно ли е да изричаме очевадното: че живеем в държава, прогнила от корупция от главата до последния дребен бизнесмен, който наема работници без договори и крие ДДС? И че вече дори има легални фирми, които ви помагат да измамите НАП?

И има ли у нас поне един осъден за корупция?

Да сте чули през последните 8 години, откакто ГЕРБ са на власт, някой чиновник да е вкаран в затвора?

Сега прокуратурата погна предизборно няколко министри, но ние от Skandalno.net ловим бас, че съдът ще ги оправдае. И пак никой няма да се възмути.

Заспал народ сме и страхливо племе!

Навели примирено главица пред силните мошеници и крадци на деня!

image

И единственият протест, на който сме способни е този в интернет. Еша си нямаме там да лаем срещу неправдата, през фалшив фейсбук профил и под измислено име.

А после смирено свеждаме поглед пред големия началник, пред мошениците, пред политиците… защото „Преклонена главица сабя не я сече“

Нищо, че вече са ни отрязали през кръста, а главицата е зарита нейде в пясъка.

На фона на всичко това все още някои будали плахо питат: „Кога България ще се оправи и ще стане нормална държава?“

Отговорът е: Никога!

Или поне дотогава, докато не започнем да се държим достойно и смело! Защото доблестния не се примирява с лъжата! И бъдещето принадлежи на него!

Събуди се, българино!Skandalno.net

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. getmans1 - Така и не се разбира какво е общото ...
09.02.2017 22:49
Така и не се разбира какво е общото между глобализма и корупцията.
Друг е въпроса, че протеста пред Румънското посолство е инициатива на румънците живеещи в България а ако е имало дори петима българи там евала им за проявената съпричастност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tenko1958
Категория: Забавление
Прочетен: 47752
Постинги: 105
Коментари: 4
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930