Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2018 18:35 - Будалкат ни, не е ли ясно?
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 2620 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image Будалкат ни, не е ли ясно? Публикувано на 13.10.2018  в България   https://bultimes.com/%D0%91%D1%83%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%BB%D0%B8-%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%BE/

imageWag the Dogs. “Да разлаеш кучетата”. Робърт де Ниро и Дъстин Хофман.
 

 

Някой виждал ли е убитата Виктория?

Питам съвсем сериозно. Не искам снимки. Питам за очевидец, който може да застане пред журналист и да каже – “аз я намерих, аз я видях, аз сигнализирах. Изглеждаше така и така“.

След това да видя, не да прочета, лекар-патологоанатом, който е извършил съдебно-медицинската експертиза – аутопсията и да каже, а не да го четем в СМРАД като преразказ, или в “официално заявление”, какво е видял и устновил.

Да го каже пред камери, пред поне 2-3 медии, може и само местни да са. Даже най-добре пред 2-3 регионални да е.

Някой видял ли е, чул ли е нещо подобно?

Питам не от нездраво лешоядство.
А защото знам, как се създават случаи по технологията “Wag the dogs“. Защото това става не само на кино, но и в действителността: от Либия и Тахрир в Египет до Сирия днес, случая Скрипал… И това са само първите 3-4, за които се сещам. А такива има десетки по света.

По какво ще ги познаете ли?

Много просто – по “ездачите”. По тези, които веднага оседлават и яхват това “събитие” с политически заряд.
Да приемем, че Виктория е убита по описания (или близък до него) начин.
На следващия ден убиха 17 годишно дете. Само 1-2 реда в местни медии.
Преди 1-2 дни циганчета убили друг стар човек, пак циганин, в ямболско.
Да чухте-видяхте вой от СМРАД?
От посолствата?
Мишо Шамара да ви съобщи от Chicago, че “цяла Америка” обсъжда случая и вече е наясно?
Да са предлагали чуждестранна европейска и/или англосаксонска помощ в разследването? С “независими” разследвания?

Не са, нали?
Защо?
Защото според тях тези два случая са обикновена зоология. Нещо с която даже БХК не иска да се занимава.

Като стана дума за БХК, не ви ли направи впечатление, че те този път стоят тихо като мишка зад метлата? Обикновено в случаи като Виктория Маринова веднага надуват Йерихонските тръби, веднага са по сутрешните-обедните-вечерните-среднощните емисии на първите 3-4 СМРАД-а, за да доказват, че жертвата всъщност е цгането, което е убило/насекло/ограбило/изнасилило когото и където и да е (хиляди) из България.
Този път не се стесняват и не скачат даже срещу термина “циганин”. Като Селяйдин всъщност не бил циганин (според ма’алата) а турчин, или турчеещ се циганин.

Повтарям – има ли очевидец на каквото и да е, който пред камерите да каже – видях това и това, тогава и тогава, там и там, беше така и така?

Защото има и такива версии, като на Евгения Бонева. И не мога да отрека, че звучи далеч по-здравомислещо от “официалната”:

 

“Тялото на Виктория Маринова е намерено около 14 часа от случаен или неслучаен минувач. Той звъни на 112 и от там е уведомена полицията в Русе, чийто шеф е на пряко подчинение на шефа на Герб Пламен Нунев(също ченге) и кмета Стоилов (от Герб разбира се)…Баш герберастите звънят на прекия си бос Цветанов и получават наставления какво трябва да се прави в случая и той им поставя стриктно задачите. 
Нунев вика при себе си дясното си мъдо Върбан Циганина, шериф на мангалите и главен изпълнител на обществените поръчки в града и околията, и му обяснява, че трябва да се намери подходящ циганин за случая, с богато крими досие, да друса и да е насилник, който да бъде нарочен за убиец, за да се прикрият поръчителите и следствието да поеме в друга посока.Два-три дни търсят, като изоглавени из русенските махали и катуни-Селяметя, Тракцията, Захарна фабрика, Трите гълъба, но всички цигани отговарящи на изискванията на шефовете са зад граница-де сводници, де пазят джепчийки, де бръмчат на наркотици и карти.Върбан направо побеснял, че не може да изпълни волята на покровителите си и решили да подложат тоя 50 килограмов Селяйдин, само и само да има циганин заподозрян, който поне пие и друса.

Версия си е…

Труп на Виктория не са видели даже тези, които са били на “погребението” и. Ковчегът е затворен. Видите ли, имаше даже публикации, че предсмъртното и желание било да бъде кремирана.

Само си представете: бягаш си на 30 години за здраве, слушаш си музика, спортуваш си, млада, красива, с хубава работа, с детенце си, но от нямане на други планове в живота си сядаш и пишеш предсмъртно желание – не искаш погребение.
Искаш, видите ли, кремиране! Верно, какви други приоритети в живота може да има човек на 30 години освен да мисли за завещание, за предсмъртни записки, за отвъдното?
Абдалите обаче охотно вярват. Дресирани са да го правят. Успешно при това.

Другият вариант (пак за глупаците и наивниците) е да си е бягала за здраве по алеята. Почти като червената шапчица в гората. Изскача Селяйдин 50 кг мокри гащи (по липса на по-добър Вълк), жив зян мокра слама с мишки в джоба. Съгласно сценария, който ни внушават (и абдалите вярват с лекота) трябва първо да я неутрализира със силата и внезапността на Майк Тайсън, но тя вдига предупредително пръст, и му казва:

Чакай, така и така ще ме изнасилваш, трепеш, обезобразяваш, при това между 11 минути (камерата видя ли я ей там?) и цял час, (както ще пишат после), дай поне да си напиша предсмъртното желание тук, на коляно, че искам да бъда кремирана.
Имаш ли химикалка? И молив нямаш? И листче нямаш?
Ами тогава какво прайм? СМС ли да пращам? Или във фейсбук да го публикувам? Няма да мине графологичната експертиза така, разбираш ли? И ти си един изнасилвач и убиец…Къде си тръгнал да нямаш лист, химикал, молив за предсмъртното желание за кремиране на жертвите ти.”

Да, разбира се, това са фалшиви новини.
А къде са истинските?

Та, на въпроса – някой нещо виждал ли е чувал ли е, знае ли?
Или…Wag the Dog?

Още ли не сте го гледали?
Какво чакате?
Отдавна не е само филм, разберете го!
Технология от всекидневието е!

Автор: Д-р Пламен Пасков

Думи…само думи

 




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. 1997 - Все още имам доверие в информацията
14.10.2018 23:00
Приказките на д-р Пасков не ме разколебават.
Социалистическият печат ми харесва
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739775
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031