Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2023 19:01 - Предстои скок на цените на петрола: Дронове УДРЯТ две големи петролни рафинерии в Русия
Автор: radostinalassa Категория: Други   
Прочетен: 3342 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
Руски официални лица потвърдиха две атаки с дрон срещу две различни петролни рафинерии в страната. Една атака с дрон предизвика избухване на пожар близо до голямото петролно пристанище Новоросийск. Атаката причини значителни щети на околната инфраструктура и прекъсна операциите на пристанището, което е ключов терминал за износ на руски суров петрол.

 

 

Въпреки че никоя групировка не е поела отговорност за атаката, се смята, че атаките са част от продължаващото напрежение между Русия и Украйна. Инцидентът може също да има отражение върху световните цени на петрола и геополитическото напрежение в региона.

 

Враговете на Русия използват дронове, за да атакуват нейните петролни рафинерии

Според губернатора Вениамин Кондратьев първият дрон е нацелил рафинерията Афипски в Краснодарския край на Русия, която се намира на 50 мили източно от черноморското пристанище Новоросийск. Пожарът е потушен и няма пострадали. Друг дрон е насочен към рафинерията Илски, която се намира на около 40 мили източно от Новоросийск. Тази атака беше до голяма степен неуспешна и не предизвика пожара.

 

Атаките бяха насочени към няколко ключови съоръжения, включително резервоари за съхранение и тръбопроводи, прекъсвайки плавния поток на суров петрол. Тези терористични актове са намалили количеството петрол, което се произвежда и изнася от Новоросийск, което може или не може да има значително въздействие върху икономиката на Русия и останалия свят.

 

Всяка година пристанището на Новоросийск преработва около 6 милиона тона (44 милиона барела петрол). Руският Новоросийск и терминалът на Каспийския тръбопроводен консорциум (CPC) отговарят за 1,5 процента от световните доставки на петрол .

 

Това не е първият път, когато руската енергийна инфраструктура е атакувана от дронове. Инцидентът подчертава уязвимостта на критичната инфраструктура към атаки с дронове и поражда опасения относно потенциални бъдещи атаки срещу подобни цели. Персоналът по сигурността е разположен за защита на рафинериите и околните райони, докато се използва усъвършенствана технология за наблюдение за наблюдение на всяка подозрителна дейност. В момента руските власти разследват инцидента. На този етап не е ясно кой стои зад нападението и дали е било координирано усилие или е извършено от сам човек или група.

 

Агресивните санкции срещу руския петрол се провалят

Агресивните икономически санкции и по-нататъшните санкции срещу руския петрол не успяват да се наложат в специалната военна операция на Русия в Украйна. Русия е изнасяла над шест милиона барела на ден през 2022 г. Приблизително два милиона барела на ден са транспортирани по тръбопровод – главно през тръбопровода Дружба, който минава от Сибир до Централна Европа, а също и през Източен Сибир-Тихия океан, който транспортира един милион барела на ден до Китай.

 

Около 15-20 процента от руския петролен износ не може да бъде засегнат от международни санкции. Миналата година Русия похарчи 2,2 милиарда долара за сглобяване на своя флот от устойчиви петролни танкери, които пътуват в моретата, без да отговарят на санкции. Виктор Курилов, анализатор в Rystad, изчислява, че Русия притежава някъде между 100 и 600 петролни танкера, които заобикалят санкциите и превозват петрол до страни по света. Курилов изчислява, че Русия се нуждае само от 240 танкера, за да поддържа текущия си износ, за да снабдява своите съюзници с петрол. Според официални оценки Русия вероятно е придобила 103 петролни танкера от Иран и Венецуела през 2022 г. Тези петролни танкери вече бяха под обсада от западни санкции.

 

Враговете на Русия вероятно ще засилят атаките си срещу петролни рафинерии, тръбопроводи и пристанища , особено във време, когато глобалните лидери демонизират петрола и се надяват да спечелят пари от по-ниска зелена енергия, в която са инвестирали. Става все по-ясно, че враговете на Русия желаят да използва дронове за саботиране на критична руска инфраструктура.

 

Източниците включват:

 

CNBC.com

 

Reuters.com

 

BNE.eu



Тагове:   петрол,   дронове,


Гласувай:
3



1. bojinkata - Май излезе фейк!? Украински изт...
04.06.2023 22:55
Май излезе фейк!? Украински източници???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13128251
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години