Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2011 12:01 - Либия: останалото от историята
Автор: dokumentalni Категория: Политика   
Прочетен: 4092 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 01.03.2011 12:02


Либийската опозиция организира митингите от Вашингтон
от Тони Карлучи
http://landdestroyer.blogspot.com/2011/02/libya-rest-of-story.html


Когато синът на Кадафи Саиф-ал-Ислам обвини чужденците и опозицията в подготовката на вълненията в Либия, едва ли някой е казвал по-истински думи. Не е изненадващо, че БиБиСи и другите корпоративни медии  се опитаха да дискредитират тази реч.

Невероятни разкрития настъпиха по отношение на безредиците в Либия. Лидерът на Либийската опозиционна групировка, организираща протестите вътре и извън Либия, в момента е във Вашингтон, откъдето той и организацията му направляват вълненията в Либия.

В интервю за австралийската ABC Ибрахим Сахад от Националния Фронт за Спасение на Либия се показва във всички корпоративни медии през изминалата седмица, винаги на фона на Белия Дом и Вашингтон.
http://www.youtube.com/watch?v=FI8r-vOWBNE&feature=player_embedded

Ибрахим Сахад и НФСЛ формират Националната Конференция на Либийската Опозиция в Лондон  през 2005. Групата прави всичко възможно да покаже, че не е повлияна и поддържана от САЩ. За да циментира тази идея, Хъфингтон Пост представи няколко документа, според които САЩ подкрепят Кадафи. Разбира се, след развоя на събитията в Либия откриваме, че това не е било с цел избягване на объркването, а с цел прикриване на истината.

НКЛО започна да организира 17 Февруари като "Ден на гнева" точно навреме след египетските събития, за да може корпоративните медии да обърнат цялото си внимание натам. Много удобно, медиите само трябва да се преместят от Кайро до западната граница на Египет и да дочакат хората на Сахад , за да им осигурят база за операции, най-вероятно в Бенгази. Кадафи явно разбира ролята на НПО и чуждата медия, и най-вероятно по тази причина те не са по улиците на либийските градове, и медийното покритие е възпрепятствано.

Оказва се, че корпоративните медии и спонсорираният от правителството във Вашингтон и корпорациите сайт Movements.org получават доклади само от  НКЛО във Вашингтон, която твърди, че сведенията й от Египет са от първа ръка. Други членове на НФСЛ, включително един от Дубай, също снабдяват медиите с тази "първокласна" информация. Тази информация стана основата за обвиненията в геноцид, събранието на Съвета за Сигурност на ООН, икономическите санкции, заплахите срещу либийските сили, които се опитват да прекратят безредиците, и наложените от НАТО зони без полети (no-fly zone).

Наситеното с неолиберали Национално движение за демокрация и неговата армия от  НПО наскоро направиха официално изявление, настояващо САЩ и ЕС да се противопоставят на "кланетата" в Либия в Съвета за сигурност и в Съвета за човешки права. Това е сред другите новини, за които БиБиСи признава, че "не могат да бъдат проверени", основани върху информацията, идваща от Movements.org и либийския протестен лидер, базирани във Вашингтон.

Трябва също да се отбележи, че либийски блогър е цитиран като "туитър, който трябва да се следва" от създаденият от корпорациите сайт Мovements.org.  Той се подвизава под името "СтигаКадафи" (EnoughGaddafi) и е уебмастър на LibyaFeb17.com. Неговата работа може да се намери  архивирана на сайта на НФСЛ (EnoughGaddafi.com съдейства с  Movements.org)

Отново, ни се казва, че протестите са спонтанни, вдъхновени от събитията в Тунис и Египет.Отново ни се казва, че това е младежта, копнееща за свобода и демокрация. Но когато погледнем зад завесата, отново виждаме дядка от Вашингтон да дърпа конците.

Ако сте религиозен, молете се за хората по улиците в Либия, много от които могат да бъдат пометени от този жесток театър. САЩ и техните протежета ще бъдат обезкуражени единствено, ако този  план не успее. Реките от кръв, които ще бъдат пролети, за да се осигури успеха на този план никога не влизат в сметката.

Когато вашето спонсорирано от САЩ освобождение, стигне до вас, вие се надявате хората по света да са солидарни с истината, а не с емоциите на един инсцениран театър. Вие се надявате другите да поемат върху себе си нуждата да кажат истината сред гърменето на корпоративните медии. Така че разпространете истината, разбудете съседите си, и най-важното, бойкотирайте корпорациите, чиято алчност движи тази машина. Направете го заради либийците, египтяните, заради себе си. Пожарът сега е в Северна Африка, утре може да е у вас.

Корпорациите, членки и поддръжнички на англо-американския глобален дневен ред:
CFR Corporate Membership
Chatham House Major Corporate Membership
Chatham House Standard Corporate Membership
International Crisis Group Supporters
Movements.org Supporters






Гласувай:
3



1. juliannikolov - Някои изводи от случващото се в Либия
03.03.2011 19:56
Очертаващата се американска агресия в Либия (може би тя вече е факт), заслужава много сериозно внимание не само с поредната удивителна доза наглост и безочие на САЩ и сателитите им, а и с вероятно първия случай, в който виртуалните „новини” напълно затъмняват действителните факти. Не че досега Западът не използваше манипулацията с информация, но сякаш този път минаха всякакви граници и вероятно Либия е само началото на много подобни операци в бъдеще.
Ето някои от най-важните изводи, които според мен трябва да си направим от случващото се.
1.Информацията напълно се виртуализира. Дори ООН вече взима решение без проверка и потвърждаване на фактите.
2.Липсва каквато и да е обективна информация за случващото се. На практика във всички влиятелни медии умишелно манипулират без дори да си задават въпроса каква е истината.
3.Достатъчна е автоматизирана система, за да се разппострани из Туитър, Фейсбуук и изобщо в блогсферата, каквато и да е провокация, която да изпълнява определени политически цели и поръчки.
4.Интернет вече е сериозно оръжие, което за пръв път влиза в такава мащабна употреба. Всичко може да бъде съчинено в мрежата, а след това да бъде представяно като достоверна информация или свидетелсво на очевидци и т.н.т.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dokumentalni
Категория: Политика
Прочетен: 1385149
Постинги: 125
Коментари: 820
Гласове: 748
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031