Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2014 17:01 - ОБЪРКАН СЪМ, НЯКОЙ ЩЕ МИ ПОМОГНЕ ЛИ?
Автор: dokumentalni Категория: Политика   
Прочетен: 22469 Коментари: 36 Гласове:
21

Последна промяна: 18.04.2014 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ОБЪРКАН СЪМ, НЯКОЙ ЩЕ МИ ПОМОГНЕ ЛИ?


image


Автор: Нийл Кларк
Превод: Илиян Станчев

 

Объркан съм. Преди няколко седмици на запад ни казваха, че хора да окупират правителствени сгради в Украйна е нещо хубаво. Тези хора са „продемократични” протестиращи, както ни казваха нашите политически лидери и елитни медийни коментатори. Правителството на САЩ пък предупреди украинските власти да не употребява сила срещу „продемократичните протестиращи”, въпреки че според снимки, които видяхме, някои от тях бяха неонацисти, които хвърляха коктейли „Молотов” и други предмети по полицията, рушаха статуи и палеха сгради.

Сега, само няколко седмици по-късно, ни се казва, че хората, които окупират правителствени сгради в Украйна не са „продемократични протестиращи”, а „терористи” и „сепаратисти”.

Защо окупацията на правителствени сгради в Украйна бе много хубаво нещо през януари и нещо много лошо през април? Защо употребата на сила от властите срещу протестиращите бе напълно неприемливо през януари, но не и сега? Повтарям: объркан съм. Някой ще ми помогне ли?

image

Зимните антиправителствени протестиращи в Украйна бяха посетени от няколко видни западни политици, включително американския сенатор Джон Маккейн и Виктория Нюланд от Държавния департамент, които раздаваха курабийки. Но в много западни европейски страни имаше антиправителствени протести в последните седмици, които не получиха подобна подкрепа нито от подобни лица, нито от елитните западни медийни коментатори. Нито пък протестиращите получиха курабийки от длъжностни лица на Държавния департамент на САЩ.

Ако бяха толкова ревностни защитници на антиправителствените протести в Европа и ги считаха за истинска форма на „демокрация”, нямаше ли Маккейн и Нюланд да покажат солидарност и с протестиращите в Мадрид, Рим, Атина и Париж? Объркан съм. Някой ще ми помогне ли?

image

Преди няколко седмици гледах интервю с Държавния секретар на САЩ Джон Кери, който каза: „Просто не може да се нахлува в друга държава под фалшив претекст, само за да отстояваш интересите си.” Но си спомням, че САЩ са го правили  не веднъж в последните 20 години.

Погрешно ли си спомням, че причина за инвазията в Ирак бяха твърденията за наличие на оръжия за масово унищожение? Сънувах ли през 2002 г. и началото на 2003 г., когато политици и неоконсерваторски „експерти” се появяваха ежедневно по телевизията, за да казват на нас, плебеите, че трябва да воюваме с Ирак заради заплахата от смъртоносния арсенал на Саддам? Защо демократичният референдум в Крим за това дали полуостровът да се върне в границите на Русия е представен като по-лош от бруталната, убийствена инвазия на Ирак, която доведе до смъртта на близо милион души? Объркан съм. Някой ще ми помогне ли?

image

Някои сериозно изглеждащи западни политици и медийни „експерти” ни казват и че Кримският референдум е невалиден, защото се провежда под „военна окупация”. Но наскоро гледах репортаж от изборите в Афганистан, проведени под военна окупация, която бе приветствана от западни лидери като Генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен като „исторически момент за Афганистан” и голям успех за „демокрацията”. Защо Кримският вот бива отхвърлен, а Афганистанският – приветстван? Объркан съм. Някой ще ми помогне ли?

image

Сирия също е доста объркваща. Казваха и продължават да ни казват, че радикални ислямски терористични групи са заплаха за нашия мир, сигурност и „начин на живот”. Че Ал-Кайда и други подобни групи трябва да бъдат унищожени: че трябва да водим неумолима „война срещу терора” срещу тях. Но в Сирия нашите лидери се съюзиха с подобни групи в тяхната война срещу едно светско правителство, което уважава правата на религиозните малцинства, включително християните.

Когато бомбите на Ал-Кайда и нейните подорганизации избухваха в Сирия, убивайки невинни хора, нямаше заклеймяване от нашите лидери. Единственото такова бе срещу светското правителство, което се сражава с радикални ислямисти и което нашите лидери и елитни медийни коментатори отчаяно искат да свалят. Объркан съм. Някой ще ми помогне ли?

image

А имаме и правата на гейовете. Казва ни се, че Русия е много лоша и изостанала страна, защото прие закон срещу популяризирането на хомосексуалността сред по-малките. Въпреки това нашите лидери, които бойкотираха Зимните олимпийски игри в Сочи заради този закон, посетиха държави от Залива, където хомосексуалисти могат да бъдат затваряни и дори екзекутирани, като топло приемат тамошните лидери, без дори да споменават за правата на гейовете.

Не мислите ли, че затварянето и екзекутирането на гейове е много по-лошо от закон, забраняващ популяризирането на хомосексуалността сред по-малките? Защо, ако истински се тревожат за правата им, нашите лидери нападат Русия, а не страните, които затварят и екзекутират гейове? Объркан съм. Някой ще ми помогне ли?

image

В много вестникарски статии ни се казваше, че унгарската ултранационалистическа партия „Йобик” е много лоша и възходът й е причина за големи тревоги, въпреки че дори не е в правителството, нито пък въобще ще бъде. Но неонацисти и ултранационалисти участват в новото правителство в Украйна, което нашите западни лидери ентусиазирано подкрепят, и тези крайнодесни групи играха ключова роля в свалянето на демократично избраното украинско правителство през февруари, „революция”, приветствана от Запада. Защо ултранационалистите и крайнодесните групи са неприемливи в Унгария, но много приемливи в Украйна? Някой ще ми помогне ли?

image

Казват ни, че Русия е агресивна империалистическа сила и че НАТО иска да се противопостави на руската „заплаха”. Но наскоро погледнах картата и намерих много страни близо (и дори граничещи) до Русия, които са членки на НАТО, военния съюз на САЩ, който бомбардира и атакува много страни в последните 15 години. Но не можах да открия каквито и да е държави близо до Америка, които да са част от руски военен съюз, нито пък руски военни бази и ракети, намиращи се в други страни, граничещи или близо до САЩ. Въпреки това ни казват, че Русия е „агресор”. Объркан съм. Някой ще ми помогне ли?

Източник: RT



Тагове:   война,   украйна,   НАТО,   сащ,   Русия,


Гласувай:
24



1. insar - Аз ще помогна
18.04.2014 19:43
Това, уважаеми г-н Кларк се нарича двойния стандарт на САЩ и за да опишете всичките случаи трябва да си вземете няколко резервни клавиатури.
цитирай
2. injir - Да. . . Според логиката на тези, с ...
18.04.2014 20:13
Да... Според логиката на тези, с двойния стандарт, нищо не може да бъде на другите... Трябва да бъде тяхно...
цитирай
3. freeoldmen - Това са въпросите, които всеки нормален човек трябва за си зададе.
18.04.2014 20:22
За съжаление 99% от медиите се опитват да прокарат само американската гледна точка...
Приятни празници, dokumentalni ! Научих много за света от филмите, които представяте!
цитирай
4. germantiger - 1
18.04.2014 21:15
Аз не съм объркан - мои думи:

РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното филство защото то започва с любов към големия-руския от малкия-българския
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг-голям, чужд и руски
- русофилството е любов, обикновено другото филство в България се основава на нечии други постижения било германски в армия, наука, философска мисъл, било франкофонство в музика, литература, било "имагинерно" и отвлечено американско или англофилство покрай адам смит, банките и икономиката
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ!
РУСОФИЛА ОБИЧА, А "ЗАПАДНОФИЛА" УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!
цитирай
5. germantiger - 2
18.04.2014 21:16
КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

Апропо в световен мащаб:
- РУСИЯ ВЛАДЕЕШЕ 136 НАРОДНОСТИ
- БЕШЕ ИМПЕРИЯ МНОГО ПРЕДИ ЩАТИТЕ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИМА
- НАЛОЖИ КОМУНИЗЪМ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА

ВЪПРЕКИ ВСИЧКО-ВИНАГИ ПОКЛОН НА РОССИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК (СЪЩО ФИНЛАНДСКИЯ, ВОЛЖСКОБЪЛГАРСКИЯ, РУМЪНСКИЯ, ПОЛСКИЯ ВОЙНИК) ЗА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!!!
цитирай
6. germantiger - 3
18.04.2014 21:20
За да не се бъркате "друг път" - ще Ви подскажа нещо, което отлично съзнавате - това американското се нарича ПРОПАГАНДА, а Вие като объркан забелязвате благодарение на западния автор само нея - убягва Ви руската пропаганда.

Аз щ
е съм най-объркан ако сте първия русофил от 3 дни насам, който ще допусне мои коментари (ако въобще ги допусне ;)
цитирай
7. freeoldmen - germantiger, не ти ли омръзна този копи- пейст,
18.04.2014 21:27
от години все едно и също...
Смени малко плочата, става скучно.
цитирай
8. djani - Нищо ново под безбройните слънца...
18.04.2014 21:47
Свърхдържавите имат свои критерии за морал и истина. А Русия няма да се спре, докато не се върне в имперските си граници. Което автоматично ще и върне старите сателити. Защото края на ЕС е исторически предизвестен, от несъвместимостта и противоречията межде членовете му...
цитирай
9. pesho - germantiger Хората толкова ...
18.04.2014 21:49
germantiger

Хората толкова много мислят за миналото и бъдещето че забравят за настоящето,а то е толкова хубаво написано по–горе.
През двете световни воини бяхме срещу Русия,и двете бяхме на страната на губещите,дано нашите политици са си взели поука.
От ЕС,НАТО и САЩ идват всички злини на тази Земя.
цитирай
10. pesho - Джими Картър за пореден път разк...
18.04.2014 21:50
Джими Картър за пореден път разкритикува агресорската външна политика, която САЩ води.

„Можете да погледнете хронологията: след края на Втората световна война до днес САЩ практически са били постоянно във война някъде. Има около 30 държави, с които ние сме предизвикали въоръжен конфликт“, заяви пред изданието „Салон” бившият президент на Съединените щати.


Картър припомни и лицемерното изказване на държавния секретар на САЩ Джон Кери, че да се атакува и нахлуе в чужда държава през 21в.
цитирай
11. germantiger - БЛАГОДАРЯ НА АВТОРА, ЧЕ Е ДОПУСНАЛ КОМЕНТАРИТЕ МИ - блг без ирония!
18.04.2014 22:05
freeoldmen написа:
germantiger, не ти ли омръзна този копи- пейст,
от години все едно и също...
Смени малко плочата, става скучно.


Да ти пусна музика, а ти да ми потанцуваш малко ?!

Като се учите трудно - ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОВТАРЯ!

Няма нужда от разнообразие, а от истинност и честност, другари кому онанисти ;)
цитирай
12. germantiger - ре Пешо
18.04.2014 22:09
pesho написа:
germantiger

Хората толкова много мислят за миналото и бъдещето че забравят за настоящето,а то е толкова хубаво написано по–горе.
През двете световни воини бяхме срещу Русия,и двете бяхме на страната на губещите,дано нашите политици са си взели поука.
От ЕС,НАТО и САЩ идват всички злини на тази Земя.


И аз това казвам - хуквайте в сибир, в тундрата северно, в китай, в куба емигрирайте, най-вече в севкорея ;)

Защо "аджеба" са се завтекли не само циганските чавета, но и българските в ЕС, в САЩ, въобще тръгвайте към КАПУТИН, мисля че ще се чувствате приятно, аз ви го пожелавам!
цитирай
13. estirbg - Статията е и конкретно доказателство за валидността
18.04.2014 22:27
на пророчествата в Библията, представяща САЩ като Втория звяр, който ще упражнява контрол и терор над целия свят.
Не много отдавна Хилари Клинтън в едно свое изказване потвърди това, което е записаното в “Откровение” 13 глава, че Вторият звяр ще реве като змей: “За САЩ световното лидерство е единствената възможност” (http://www.focus-news.net/?id=n1438250). Тя изрази ясно величието, което си преписват всички диктатори, като представят себе си за единствените, които могат, знаят и разбират всичко. Безапелационно подчерта и необходимостта САЩ да бъдат категоричният лидер в света: „Светът гледа към нас, тъй като Америка има възможност и решимост да мобилизира съвместни усилия за решаване на световните проблеми – в защита на нашите собствени интереси, но и в качеството на сила на прогреса. В това отношение ние нямаме съперници”. При тези думи не би трябвало да остава в нас съмнение в кое време живеем! “Откровение” 13 глава недвусмислено посочва: Вторият звяр “ще принуди” всички да направят образ на звяра. А за да принуди, то естествено, че трябва да ръководи цялата земя. Именно това се извършва в момента – САЩ изявява себе си като единствения световен лидер и страна, която може да наложи ред в света! Изявлението “Ние нямаме съперници” е категорично: “На нас никой не може да ни се опре!”
Как ще се развият по-нататък събитията ли?
Светът ще бъде разделен на 10 зони...за още по-свиреп контрол и терор - Библията предрича, а картата на Йоан Павел II (едно от лицата на Първия звяр) - потвърждава и това предзнаменование.

  
цитирай
14. freeoldmen - germantiger, едно си баба знае, едно си бае...
18.04.2014 22:31
Стига спамил, ами говори за конкретните въпроси в текста- има ли прилики или няма.
И почвай да трепериш- Русия най-после се осъзна и ще поеме мисията си...
http://gindev.blog.bg/drugi/2014/04/16/doktrinata-putin.1257700
цитирай
15. germantiger - ...
18.04.2014 22:55
С тази лексика към някой твой авер или мома - не към мен!

Лафове "животрептящи", рядко си позволявай към мъж или колега съблогър.

Не коментирай и не квалифицирай мен, а аргументите ми.
цитирай
16. freeoldmen - germantiger, този тигър, много обидчив бе...
19.04.2014 00:06
Повтарям ти-спамиш, тук никой не се интересува от късния ти германски реванш.
Русия ще я има и когато от Германия остане само географското понятие...
Та затова ни е по-изгодно като българи за се държим за нещо по-стабилно...
цитирай
17. kbalenciaga - germantiger, спри да цапаш хубавата тема!
19.04.2014 01:02

Не се опитвай по този просташки начин да изместваш посоката на темата!

Тук са зададени конкретни въпроси:

Защо окупацията на правителствени сгради в Украйна бе много хубаво нещо през януари и нещо много лошо през април? Защо употребата на сила от властите срещу протестиращите бе напълно неприемливо през януари, но не и сега?

Ако бяха толкова ревностни защитници на антиправителствените протести в Европа и ги считаха за истинска форма на „демокрация”, нямаше ли Маккейн и Нюланд да покажат солидарност и с протестиращите в Мадрид, Рим, Атина и Париж?

Защо демократичният референдум в Крим за това дали полуостровът да се върне в границите на Русия е представен като по-лош от бруталната, убийствена инвазия на Ирак, която доведе до смъртта на близо милион души?

ЗАЩО???
цитирай
18. apostapostoloff - Ще ти помогна:
19.04.2014 06:27
заеби тия идтиотщини, ами си гледай работата! Печели пари, трупай богатство и се грижи добре за себе си!

"Когато всеки мете пред собствения си дом, цялата улица ще свети от чистота."
цитирай
19. predatel - До господин никой!
19.04.2014 09:59
неУважаемий господин никой, думата филос идва от φιλέω което значи обичам. Ако вие имате някакви уважения към други страни, култури, народи и прочее - намерете су дума с която да определите раболепието си към това. всичко което е ...филос (φιλέω) означава любов ( в случая към нещо руско). Впрочем почти няма държава която да има движения с любов към нея (западна) както към руснаците. Просто има хора които ЛАМТЯТ за мощта им, дрънкулките които им предлагат и много малко хора уважават литературата им да речем.
цитирай
20. kostadin - заеби тия идтиотщини, ами си гледай ...
19.04.2014 10:00
apostapostoloff написа:
заеби тия идтиотщини, ами си гледай работата! Печели пари, трупай богатство и се грижи добре за себе си!

"Когато всеки мете пред собствения си дом, цялата улица ще свети от чистота."

Осбено приятно е да метеш след бомбардировки!Такава чистота се чувства сред срутените сгради.
Светът базиран на непрекъснатото печатене на пари си е паразитен по природа.
цитирай
21. predatel - заеби тия идтиотщини, ами си гледай ...
19.04.2014 10:00
apostapostoloff написа:
заеби тия идтиотщини, ами си гледай работата! Печели пари, трупай богатство и се грижи добре за себе си!

"Когато всеки мете пред собствения си дом, цялата улица ще свети от чистота."

И най най добре е разбира се като метете да замитате буклука при съседската врата!
цитирай
22. planinitenabulgaria - Да ти помогнат манафите дано.
19.04.2014 15:14
На обърканите те казват "кафа сикме" и гакъв гьотсикиш им хвърлят, че те след него престават да бъдат объракани и повече не питат.

И един поздрав от мен:

https://www.youtube.com/watch?v=AJh4OQrS7Mw
цитирай
23. freeoldmen - planinitenabulgaria, да, планинският българин не му понесе гостуването
19.04.2014 16:08
в Щатите, хептем го удариха възрастовите изменения на мозъка...
цитирай
24. podvodni - Ово йе стандарт, друже Кларк, ово йе ...
19.04.2014 16:49
Ово йе стандарт, друже Кларк, ово йе стандарт. Демократски евро-амерички стандарт!
цитирай
25. apostapostoloff - Дай му на инж. Балкански
19.04.2014 18:51
да си чеше езика, да плещи, да прелива от пусто в празно. И да влиза в спорове. Защото не знае, че спорят само безнадеждните кретени. Инж. Ганев е простоват и затова е на този хал. Бедният е беден, защото е прост.
цитирай
26. germantiger - Още истини имам за вас, а на 9 май - у лево ще ви поздравя ;)
19.04.2014 20:22
freeoldmen написа:
Повтарям ти-спамиш, тук никой не се интересува от късния ти германски реванш.
Русия ще я има и когато от Германия остане само географското понятие...
Та затова ни е по-изгодно като българи за се държим за нещо по-стабилно...


Несъмнено си прав - Вие искате да се хванете за руския .уй, но нейсе - България е в НАТО, в ЕС, знам че ви е мъка но ще свиквате - раними другарки ;)

СССР умря - смъкна си гащите без нито един изстрел пред Рейгъномиката... жалко! Русия днес сритана в границите си отпреди Пьтр Великий

А ако искаш нейде да се хванеш - бръкно между краката и каквото намериш - ползвай си го със здраве ;)

...

И понеже трябва да мислите, макар трудно да ви се удава, то още инфо:

- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ПУШКИН Е 1/4 ГЕРМАНЕЦ И Е ПОСВЕЩАВАЛ СТИХОВЕ НА ГЕРМАНСКА ПРИНЦЕСА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ, ВПРОЧЕМ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И добре, че е станало така.
цитирай
27. germantiger - Петле... ;)
19.04.2014 20:26
kbalenciaga, ти насока на струята ли ще ми даваш - да не се "наджавакаш" доволно?!

Разбира се, че съм против двойния стандарт и съм съгласен със западния автор - няма спор в това.

Това не пречи да предложа на вниманието ви кому онанисти истини:

Преди месеци Украйна бе котенце на Русия, а векове преди това нейна губерния и праотец - днес по-голямата си част е срещу Русия - И ВИЕ НАРИЧАТЕ ТОВА РУСКА ПОБЕДА

Преди години Сирия бе само руска сфера с френско ограничено участие - днес Сирия е поне "поделена" - И ВИЕ НАРИЧАТЕ ТОВА РУСКА ПОБЕДА

Преди години християни-грузинци бяха почти братя с руснаци и техен съюзник в антируски Кавказ - днес Грузия и Русия имат омраза и разкол - И ВИЕ НАРИЧАТЕ ТОВА РУСКА ПОБЕДА

КАКВО СТЕ ПИЛИ ДНЕС - ВОДКА СТОЛИЧНАЯ ИЛИ... вие сериозно ли ??????

И още да ви питам - аз по майка съм германец, с роднини в Австрия, "германия" САЩ и ЮАР, с дядо съден от Народния съд, с друг убит от кому онанистите с незнаен нейде гроб, със сменена семейна германска фамилия от Gottlieb на Боголюбови, с променено име на майка ми тогава бебе - ТОВА Е ЧАСТ ОТ ФУНДАМЕНТА ЗА ДА СИМПАТИЗИРАМ НА ТОВА ЩО Е ЗАПАД
Вие бугари-леваци с лявата идеология - вие руснаци ли сте?
Вие от Крим ли сте? Вие от Украйна ли сте родом?
Ако сте само българи, не мелези, то тогава как 50 от "вас" са се клели в Народа на Крим (тези интернационалисти клели ли са се в БА - Българската армия, защото аз да)

В КРАЙНА СМЕТКА ЗАЩО СТЕ РУСНАЦИ (ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ РУСНАЦИ ПО ЛЮБОВ) КАКВО Е ДА СИ БЪЛГАРИН-РУСНАК - това питам тези у лево - капутините?

А не бихте ли могли да сте българи-националисти като този
http://www.vbox7.com/user:bolg#0
натиснете да прочетете цялото описание
цитирай
28. germantiger - Айде нещо от МАНОЛ ГЛИШЕВ
19.04.2014 20:27
http://mglishev.blog.bg/zabavlenie/2014/04/01/mitove-i-legendi-na-bylgarskite-patreoti-pokazalec.1252919

1. Славяни
Българите (вж.) са си българи, но са и славяни (вж. по-подробно в статията за българите). Руснаците (вж.) са си руснаци, но и те са славяни. Това прави от българите и руснаците славянски братя. Сърбите са славяни с едно наум. Бошнаци, хървати, словенци, чехи, словаци, поляци (вж.), а напоследък – и украинци (вж.) не са славяни и съответно не са братя. Неславяните са евреи (вж.), тоест лоши хора, почти американци (вж). Славяните пък са много добри хора. Умалително на православни (вж.).

2. Българи
Велик народ от групата на славяните (вж.). По-велик от всеки друг народ на света. По-велики от българите са само руснаците (вж.). Българите са създатели на ракията, кирилицата, кюфтето, Лили Иванова и компютрите. Трябва да се има предвид, че според някои патрЕотични школи българите може би все пак не са славяни. Възможно е също така да са готи, келти, атланти и/или траки.

3. Руснаци
Славяни на N-та степен и православни (вж.) на квадрат. Юберменши. Възхитителни хора, които трябва да бъдат трепетно обичани. Толкова са прекрасни, че надминават дори българите (колкото и да е трудно да си го представим). Руснаците са създатели на щастието, справедливостта и водката.

4. Православни
Православните са нещо като небесни славяни (вж.). Имат големи бради, широка душа, мечешки обятия, нежни очи и пипат здраво. В присъствието на православни водката сублимира. Призвани са от Тангра и Христа да громят Дявола, фашистите (вж.), евреите (вж.), педерастите (вж.) и турците (вж.).

5. Фашисти
(вж. евреи).

6. Евреи
(вж. турци)

7. Турци
(вж. педерасти)

8. Педерасти
(вж. американци)

9. Американци
Американците са лоши хора. Унтерменши. Бият негрите. Освен това, американците са западняци, сиреч педерасти, което ги прави турци. От това следва, че са и евреи, тоест фашисти. Понякога биват наричани и европейци или още – католици (респ. протестанти, езичници, безбожници, поганци и жидове). Американците (или педерастите, турците, евреите, фашистите, европейците – наричайте ги, както искате) са врагове на славяните, православните, руснаците и българите. Всички пороци са присъщи на тази пъклена раса от синове на Дявола, известна още и като цигани.

10. Немци
Особена порода зли американски педерасти (вж.). Възможно е да са фашисти, при което се побучава странно, че понякога избиват евреи, защото евреите също са фашисти. Обяснението вероятно се крие в меланхоличния немски характер или пък в саморазрушителния характер на злото по принцип.

11. Французи
В общи линии, добродушен подвид американски педерасти (вж.), но с тенденция към поправяне. Най-известен французин е Жерардушка Депардийович, който се покая и прегърна православието (вж.).

12. Англичани
Изключително злобна порода американски педерасти (вж.), тоест еврейски фашисти (вж.).

13. Поляци
(вж. украинци)

14. Украинци
Синоним на поляци (вж.). Някога украинците са били руснаци (вж.), православни (вж.) и славяни (вж.), но са се продали на евреите (вж.), с което са станали американци (вж.)
цитирай
29. kostadin - Германски тигър!Те такова животно нема па нема
19.04.2014 20:39
Ако бляновете бяха действителност колко щеше да ти е леконадушата .Интересно защо ти се налага да споришБиеш се ,колиш и който побеждаваш и света е твой. Уви така става само на сън!
Малко музика за лека нощ:
http://vbox7.com/play:c6a9f050&start=87
цитирай
30. kostadin - тигарче мишле байново!
19.04.2014 20:43
10. Немци
Особена порода зли американски педерасти (вж.). Възможно е да са фашисти, при което се побучава странно, че понякога избиват евреи, защото евреите също са фашисти. Обяснението вероятно се крие в меланхоличния немски характер или пък в саморазрушителния характер на злото по принцип.
Това което не ти дава немската част от сърцето е да добавиш Германци -някога били славяни
цитирай
31. germantiger - О
19.04.2014 21:38
Ей мушморок КАПУТИН путкин ;)

Айде по-сериозно

Адам, Ева и Господ са българи, а Големия взрив преди има-няма 13,7 млрд. години е всъщност взрив на българското самочувствие ;)

БЪЛГАРИНА Е МУХА СЪС САМОЧУВСТВИЕ НА АЕРОПЛАН!
Димитър Подвързачов
цитирай
32. kbalenciaga - germantiger, казвам ти културно да не цапаш хубавата тема
20.04.2014 16:05

Ама ти, не та не!
Не се ли оцапаш отгоре до долу със собствените си изпражнения, не оцапаш ли и поста тотално, няма да се спреш.
Типичен пубер с промит мозък.
цитирай
33. patilan - Принципно няма разлика....
20.04.2014 17:49
Но разковничето е в подробностите ....

Има един неформален индикатор който Милтън Фрийдман спомеанва - посоката на краката.... или на къде емигрират хората.
За да бъде САЩ таква каквато е има много основателна причина - пазарна икономика и щастливи и реализирани хора.

Докато Русия се развива по закони от 19 век, и е отрковено ретроградна държава. Ето защо от там бяга и бедно и богато.

Второ, най-важният икономически индикатор на Русия е долариви резерви.... интересно защо ли? Това естествено е реторичен въпрос, и отговора е очеваден за всеки с някакви познания по пазарна икономика .... За тези хора също е очевадно че Русия е минна колония на Запада, а този шум се вдига едиснтвено за алкохолизираните миньори и червени бабички.... за да си въобразяват че Русия е велика.... в същото време Уикилиикс документи разкриват много интересни неща за отношението на Запада към Русия, че е дефакто мафиотска държава.
цитирай
34. stamenmihalevski - Аз пък не съм объркан! Ако САЩ са т...
22.04.2014 01:19
Аз пък не съм объркан! Ако САЩ са толкова лоши, колкото ги изкарват всички русофили, то те трябва да приемат, че и Русия е лоша, защото използва техните похвати. Пример - постинга. Ако Русия е толкова лоша, колкото я изкарват всички русофоби, то те трябва да приемат, че САЩ също са лоши, защото използват същите похвати. Пример - постинга. Написаното от dokummentalni е отличен пример за това, че политиката е мръсна игра и ако българите не си го набием в главите, винаги ще вярваме, че на Русия, на Запада или пък на Китай им пука за нас. Не само че не им пука, а и няма да им мигне окото да ни подпалят чергата, ако така ще си постигнат целта, така че вместо да се караме, дали американците или руснаците са светци, е време да осъзнаем, че светци в политиката няма и за България ни пука само на нас българите, дори не на всички от нас. Лошото е, че още чакаме някакъв въображаем спасител, вместо сами да се спасяваме. Преди си мислехме, че е цар, после че е пожарникар, а сега че е с руско гражданство(някои пък чакат Исус да ги спасява)... И какво? Според вас трябва да чакаме, така ли? По-горе прочетох нещо много вярно - Ако всеки изчисти пред къщата си, цялата улица ще е чиста. Ние обаче не чистим пред къщите си, вероятно защото съседа не го е направил...
цитирай
35. svetev - Страхотна статия!
24.04.2014 09:23
Изобличава американския цинизъм и двойните му стандарти без украса. И ако някой чете внимателно, а не като прост янки, то ясно личи: Русия НЕ постъпва като Америка - за Крим, спрямо хомосексуалистите (педерастите!) и в Сирия. Това е истината и всякакви увъртания на платени драскачи не могат да я изопачат.
цитирай
36. stamenmihalevski - "И ако някой чете внимателно, ...
24.04.2014 11:59
"И ако някой чете внимателно, а не като прост янки, то ясно личи: Русия НЕ постъпва като Америка..." - Това предполагам се отнася за мен и дори по-долу същият коментатор ме обвинява, че съм бил платен драскач и съм увъртал :))) Всъщност нямаше да е лошо, някой да ми плаща за това, да пиша в блога каквото мисля, но за съжаление няма такива глупаци. Предполагам, че плащат или за подкрепа на едните, или за подкрепа на другите. Кой ще плати да го приравняват с врага му? Доста наивно ми звучи. Русия не постъпва по същия начин в очите на русофилите, както и САЩ не постъпва по същия начин в очите на русофобите. В моите очи двете супер сили постъпват егоизтично и са ръководени единствено от собствените си интереси, а не от тези на Сирия или Украйна. Имам много аргументи, но dokumentalni е достатъчно изчерпателен и е безсмислено да го повтарям или да го допълвам. Също не ми се спори с предубедени хора, които никога няма да мога да убедя в противното. Всеки има правото да си представя света така, както му се иска на него. Всеки има право да си мисли, че борбата между Русия и САЩ е борба между доброто и злото, и също че доброто ще победи(без значение кой приема Русия за добрите и кой за лошите момчета). За мен светът е устроен много по-сложно и имам достатъчно основания да мисля така и това, че някой ме нарича "прост янки" или "платен драскач" не може да ме накара да се откажа от изводите, които съм си направил. Заемете тогава едната страна(на добрите във вашите очи) и последвайте водача си(Путин ли, Обама ли), а след това може и пушката да грабнете, за да го защитите от другите. Все пак вероятно всеки очаква от поддръжниците си точно това - да са готови да го защитят и с оръжие в ръка, ако е необходимо. А накрая... Накрая ще има повече ресурси за тарикатите, които местят фигурите на шахматната дъска. За какво са им 7 милярда потребители, 7 милярда гърла?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dokumentalni
Категория: Политика
Прочетен: 1384776
Постинги: 125
Коментари: 820
Гласове: 748
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031