Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2022 08:20 - Кейтлин Джонстън: Украйна като място за тестване на оръжия
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1414 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 22.11.2022 11:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Кейтлин Джонстън: Украйна като място за тестване на оръжия

18 ноември 2022 г  

В допълнение към постигането на отдавнашни геостратегически цели на САЩ, изглежда прокси войната в Украйна също се използва за наточване на ноктите на имперската военна машина за задаваща се гореща война с Китай и/или Русия.

image

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин приветства президента на Украйна Володимир Зеленски на среща в Пентагона, 31 август 2021 г. (DoD, Джак Сандърс)

От Кейтлин Джонстън
CaitlinJohnstone.com

Чуйте четене на тази статия.

imageИзненадващо откровенастатия вThe New York Times, „ Западните съюзници гледат на Украйна като на тестова площадка за оръжия “ описва как имперската военна машина се възползва от прокси войната на САЩ, за да тества своите оръжия за бъдеща употреба.

„Украйна се превърна в тестова площадка за най-съвременни оръжия и информационни системи и нови начини за тяхното използване, които западните политически служители и военни командири прогнозират, че могат да оформят войната за поколения напред“, пише Лара Джейкс.

Джейкс казва, че „новите постижения в технологиите и обучението в Украйна се следят внимателно за начините, по които те променят лицето на битката“.

Тези нови технологични постижения включват информационна система, известна като Delta, както и „лодки с дистанционно управление, оръжия против дронове, известни като SkyWipers и актуализирана версия на система за противовъздушна отбрана, създадена в Германия, която самата германска армия все още не е използвала .”

Бивш литовски президент е цитиран да казва: „Ние се учим в Украйна как да се бием и ние се учим как да използваме нашето оборудване на НАТО“, добавяйки: „За мен е срамно, защото украинците плащат с живота си за това упражнения за нас."

 

В някакъв момент статията в New York Times беше презаглавена, преминавайки от „ Западните съюзници гледат на Украйна като на полигон за тестване на оръжия “ до малко по-малко очевидното „ За западните оръжия войната в Украйна е бета тест “.

[Свързани:  Кейтлин Джонстън: Обвинете мениджърите на Empire ]

Новината, че Западът използва Украйна, за да тества оръжейни системи за бъдещи войни, е в съответствие с неотдавнашните коментари на командира на американския ядрен арсенал, че прокси войната е тест за много по-голям конфликт, който е на път.

„Тази криза в Украйна, в която се намираме в момента, това е само загряването“, каза ръководителят на US STRATCOM Чарлз Ричард на военноморска конференция по-рано този месец. „Големият идва. И няма да мине много време, преди да бъдем тествани по начини, по които не сме били тествани [от] дълго време.“

Така че освен че се използва за  постигане на отдавнашни геостратегически цели на САЩ , очевидно тази война се използва и за наточване на ноктите на имперската военна машина за задаваща се гореща война с Китай и/или Русия. САЩ със сигурност биха имали предимство във военните тестове през годините в такъв конфликт.

Като настрана, вероятно си струва да се отбележи, че всички тестове на нови западни оръжейни технологии вероятно биха обяснили  докладите на украински астрономи  , че небето над Киев е „гъмжало от неидентифицирани летящи обекти (НЛО)“.

Гореспоменатата статия  на New York Times цитира  украинския вицепремиер Михайло Федоров, който казва, че тестовете на оръжията, които е видял, са го убедили, че „войните на бъдещето ще бъдат около максимум дронове и минимум хора“.

 

Една от многото причини САЩ и тяхната сложна мрежа от съюзници, партньори и активи винаги да водят толкова много войни е, че новата оръжейна технология трябва да бъде тествана в битка, преди да може да се счита за ефективна.

Това на практика означава използването на човешки тела като субекти за тестване, както учените използват лабораторни плъхове или морски свинчета.

Централизираната от САЩ империя се преструва, че я е грижа за живота на украинците, но в действителност я е грижа за тях само до степента, в която един изследовател се интересува от своите лабораторни плъхове. И то точно по същата причина.

Какво по-зловещо от това? Е, дневният ред, за който провеждат тези тестове като подготовка, предполагам.

Работата  на Кейтлин Джонстън се поддържа изцяло от читатели , така че ако ви е харесало това произведение, моля, помислете дали да го споделите, да я следвате във  Facebook ,  Twitter ,  Soundcloud  или  YouTube или да хвърлите малко пари в нейния буркан с бакшиши в  Ko-fi ,  Patreon  или  Paypal . Ако искате да прочетете повече, можете да  закупите нейните книги . Най-добрият начин да сте сигурни, че виждате нещата, които тя публикува, е да се абонирате за пощенския списък на  нейния уебсайт  или  в Substack, която ще ви известява по имейл за всичко, което публикува. За повече информация коя е тя, къде стои и какво се опитва да направи с платформата си,  щракнете тук . Всички творби са в съавторство с американския й съпруг Тим Фоли.

Тази статия е от CaitlinJohnstone.com и е публикувана повторно с разрешение.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. panazea - Горките невинни украинци !
22.11.2022 10:48
Станаха жертвеното агне !
цитирай
2. zahariada - Да
22.11.2022 10:59
Не ги харесвам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739145
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031