Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2017 19:19 - Тръмп - програмата му за отбрана и вижданията му за военна намеса
Автор: dokumentalni Категория: Политика   
Прочетен: 7644 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 25.01.2017 19:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image


             Военните разходи на САЩ за миналата година възлизат на 600 милиарда долара, което е повече от военните разходи на следващите 9 най-въоръжени държави в света, взети заедно. 

        Новият президент Доналд Тръмп в официалния си сайт обещава "да възроди националната отбрана", като за целта се очертава нов скок на разходите. По-надолу можете да прочетете програмата му.

               Друг притеснителен елемент за бъдещата военна политика на САЩ е назначението на Джеймс Н. Матис, наричан "Бясното куче" за военен министър на страната. Показателна за прякора му е неговата запомняща се фраза: "Бъди любезен, бъди професионалист, но имай план да убиеш всеки, когото срещнеш!" Матис е един от съавторите на военен наръчник, оправдаващ използването на мъчения спрямо военните пленници и заподозряните в тероризъм.

            Военната програма на Тръмп и назначението на Матис рязко контрастират с надеждите, че той ще прекрати американските инвазии по света. Тези надежди са основната причина българите да проявяват симпатии към новоназначения президент. В тази връзка по-надолу можете да видите негово интервю с български субтитри, в което твърди, че САЩ не бива да използва военна намеса, освен ако... не прибира след това петрола на чуждите държави. 
Дали надеждите за умерена външна политика на САЩ не са напразни?
Бъдещето ще покаже!



 

ДОНАЛД ТРЪМП ЗА НАЦИОНАЛНАТА ОТБРАНА

 

·         Работа с Конгреса по отмяната на ограничението на бюджета за отбрана, съставянето на нов бюджет и възстановяване на изтощената ни армия.

·         Увеличение на американската армия на 540 хил. активни военнослужещи, колкото са нужни за изпълнение на текущите мисии, според началник-щаба.

·         Възстановяване на флота до крайна цел от 350 кораба, по препоръката на Националната комисия по отбрана, в която влизат членове и на двете партии.

·         Осигуряване на 1200 изтребителя, от които Военновъздушните сили се нуждаят.

·         Американският морски пехотен корпус да бъде увеличен на 36 батальона.

·         Инвестиции в системи за ракетна отбрана, които да отговарят на належащите нужди, като бъдат модернизирани крайцерите на флота и бъдат доставени още съвременни разрушители в отговор на заплахата от балистични ракети от страна на Иран и Северна Корея.

·         Акцентиране върху кибер войната и изискване за изчерпателни оценки за най-слабите ни места от Съвета на началник-щабовете и всички подходящи агенции, с цел защита на инфраструктурата и създаване на изкусна кибер отбрана и нападение.

·         Да се плати за нужното възстановяване на националната отбрана като се извърши пълен одит на Пентагона, развалят се неизгодните договори, намалят се дублиращите се длъжности, съберат се несъбраните данъци и се сложи край на нежеланите и неоторизирани федерални програми.

 

            КЛЮЧОВИ ПРОБЛЕМИ

 

·         Армията ни е най-малката от времето преди Втората световна война.

·         Флотът ни e един от най-малките в историята ни преди Първата световна война.

·         Военновъздушните ни сили са най-малките в историята ни.

·         Средната възраст на самолетите ни е 27 години.

 

            КОНТРАСТ С ХИЛЪРИ КЛИНТЪН

 

·         Докато тя беше държавен секретар, правителството на Обама оряза отбраната със стотици милиарди и пренебрегна предупрежденията на собствения си Министър на отбраната за минималния бюджет за отбрана, необходим за националната ни сигурност

·         Правителството на Обама-Клинтън се опита неколкократно да обезоръжи нашите крайцери, които са гръбнакът на ракетната ни отбрана, въпреки бързото нарастване на заплахата от балистични ракети от страна на Иран и Северна Корея.

·         При правителството на Обама-Клинтън Американският флот бе дотолкова смален, че понякога с месеци в ключови региони по света липсваше присъствието на американски самолетоносачи.

 

Превод на програмата: Илиян Станчев
Коментар: Даниела Пенкова

Връзки: Официален сайт на Д. Тръмп

 

 






Гласувай:
11



1. milady - луд платен...предател..
25.01.2017 19:59
на американския народ..
те ще го ядат по дебел и от нашия...
благодаря за инфото, г/жа
цитирай
2. apostapostoloff - Не си правете илюзии, ето я американската позиция:
26.01.2017 10:01
"Русия е една от най-големите заплахи за световния ред и конфронтацията с нея е неизбежна" - заяви генерал Джеймс Матис, новият министър на отбраната на САЩ. Изказването му е направено пред комисия в Сената.

Той добави, че Путин се опитва да разруши НАТО и САЩ трябва да предприемат дипломатически, икономически и военни стъпки, да работят със своите съюзници, за да се защитят.
цитирай
3. saankii - aProstole...с тоз акъл къде се пънеш се на П-ва да се дупиш..
26.01.2017 10:18
всички латентни пидали са
фашисти..
които копнеят за...„твърд курс“
тук разбира се, попадат и фригидните учителки
от „Ордена на харизматичните сестри“
цитирай
4. karamelita - Аз харесеам Тръмп за позицията му ...
29.09.2017 16:30
Аз харесеам Тръмп за позицията му спрямо мюсюлманите имигранти,той вижда в тях рушители на цивиилизацията,разширяване на наркоманията и заплаха за американските граждани.Aмерика и без това си има постоянен проблем с мексиканците и негрите,с право ненавижда Меркел за безотгворната и и продажна политика на Сорос.Ако иска да затрие нещо е това и дано успее,по този въпрос се разбират с Русия.Колкото до Канада,там приемът на мигранти е много ограничен,по принцип се приемат само хора с висше образование,след изпит по език и заклеване за вярност към кралицата и местните закони и изисквания.Външната политика е бизнес,но американците живеят много по добре от българите,съответно и българите живеещи там не биха се върнали тук.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dokumentalni
Категория: Политика
Прочетен: 1382138
Постинги: 125
Коментари: 820
Гласове: 748
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031